Utstillingen «A Covid Conversation» er en fotografisk samtale mellom Kristina R. Johnsen fra Bø i Vesterålen, og amerikanske Sunny Strader fra Los Angeles. I 30 dager sendte de to fotografene et bilde til hverandre hver dag, og utstillingen dokumenterer utviklingen sett fra to svært ulike, men likevel like virkeligheter våren 2020.

Den pågående pandemien har tvunget oss til å tenke helt nytt når det gjelder utstillinger og formidling. Museene har et ansvar ikke bare for å formidle historiske hendelser, men også til å dokumentere samtida – for framtida. Sortland Museum er svært stolte over at vi nå kan presentere denne utstillingen.

«A Covid Conversation» er produsert som en vandreutstilling av Sortland Museum.

Fotografiene i utstillingen er tatt av Sunny Strader og Kristina R. Johnsen:

KRISTINA R. JOHNSEN: journalist, forfatter, fotograf og kunstner, Bø i Vesterålen, Norge

UTSTILLINGER

2001 | Skrift på blå bunn m. Lars Saabye Christensen

2004 | Avgangsutstilling Strykejernet Kunstskole

2004 | Solo-utstilling: Tilbakestrøm

2007 | Ung ukultur (Bø kulturskole)

UTGIVELSER / PUBLIKASJONER

2012 | Antologi: “Fan, æ gjør det!”

2015 | Godt Haill – portrett og feature fra nord (eget forlag)

2017 | Godt Haill II – portrett og feature fra nord (eget forlag)

2013-2018 | 120 utgivelser av Magasinet Yderst (skribent, fotograf og redaktør)

PRISER

2014 | Årets bygdekvinne, Norges Bygdekvinnelag

2017 | Nominert Årets Digitale Satsning av Mediebedriftenes Landsforening for Magasinet Yderst

SUNNY STRADER kunstner, Los Angeles, USA

SOLO EXHIBITIONS

2019 | Danville Art League, 5th Grade Dreams, Danville, Illinois, USA (Oct. 12 – Dec. 17)

2018 | Hot Shot Muffler Garage, 5th Grade Dreams, Los Angeles, CA, USA (October)

GROUP EXHIBITIONS

2020 | Contemporary Calgary, Exposure Festival’s International Open Call, Alberta, CA

2019 | House of Lucie, On the Block, Los Angeles, CA, USA

2019 | Splashlight Studios, Lucie Photo Book Prize Exhibition, New York, NY, USA

2019 | Armory Center for the Arts, Open Show, Pasadena, CA, USA

2019 | House of Lucie, MOPLA Analogue Portrait Project, Los Angeles, CA, USA

2013 | Galleria Il Pozzo, University of Georgia – Abroad, Cortona, Italy

AWARDS

2020 | ARTPIL’S ’30 Under 30 Women Photographers’ list, curated by Matthew Hong

2019 | The Lucie Foundation, Photo Book Prize – Finalist

2019 | The Magenta Foundation, Flash Forward Award – Winner

2013 | Mary Smith Hamer Journalism Award, Photography Scholarship

Fakta om utstillingen:

Areal

Utstillingen krever 70-100 m2.

Elementer

Utstillingen består av 16 boards i format 120 x 240 cm.

Montering

Det er veldig enkelt å montere A Covid Conversation! 12 boards har egne føtter som monteres enkelt, mens 4 boards henges på vegg med medfølgende tape.

Produksjon

Utstillingen er produsert i 2020 av Sortland Museum, i samarbeid med Kristina F. Johnsen. Utstillingen er kuratert av Ane Høyem og Elin Mathiassen, Sortland Museum. Tekster: Sunny Strader, Kristina R. Johnsen og Ane Høyem. Oversettelser: Tim Challman. Trykk, design og produksjon: Vizuelli AS.

Utstillingen er tekstet på norsk (bokmål) og engelsk.

Emballasje og transport

Utstillingen kan sendes med vanlig fraktselskap eller per post. Sortland Museum kan være behjelpelig med å organisere transport om ønskelig.

Markedsføring

Sortland Museum leverer utkast til pressemelding. Vi gir også et knippe fotografier i digitalt format som fritt kan brukes i markedsføring. Vi kan også formidle kontakt med fotografene for pressehenvendelser mm.

Undervisning

Det er ikke laget noe eget undervisningsopplegg for denne utstillingen, men en kan få råd og tips fra Sortland Museum.

Økonomi

Det koster kr 4000,- per måned å leie utstillingen (pluss mva.), men det kreves ikke leie for den tida som går med til transport og montering.

Forsikring

Leietaker er ansvarlig for utstillingen i hele leieperioden. Eventuelle skader må straks meldes til Sortland Museum. Forsikringsverdien er 50 000 kroner.

Bestilling

Ønsker du å vise utstillingen, kan den bestilles fra Sortland Museum ved å kontakte:

Ane Høyem

Telefon: +47 975 65 108